fbpx

1-on-1 coaching

coach in The Hague area

 

Update your happiness

Whether you feel stuck, or if you feel

you just want more out of life: let’s talk.

get your free session

1-op-1 coaching

COACH IN THE HAGUE AREA

 

Update your happiness

Whether you feel stuck, or if you feel

you just want more out of life: let’s talk.

Get your free session
Today is a new day

A different reality IS possible

Coaching for Mental Health

It seems so normal to pay attention to our physical health, our holidays, and to how we look. But what about your happiness?

Do you feel good? Are you satisfied with work, family, your relationship, your health, and the way you feel? Are you happy, or do you feel your life is stagnating?

1-on-1 coaching can help you boost your general happiness. Some people come to me with very clear questions such as: ‘I want a different job but I don’t know what’, or ‘I often end up in conflicts and I don’t want that’. But you’re also welcome if your challenge is a little less clear. Perhaps you just want to feel better, happier, or less tired, doubtful, or anxious.

I believe we have a lot of the answers to our challenges inside of us, but we can’t always access them. Taking time to reflect, being asked thought-provoking questions, and hearing back from a neutral person can help us get more clarity to move – in the right direction for you.

So if you are looking for an English-speaking life coach in The Hague area, keep reading.

 

Recognize any of these?

This is what a few of my clients have said about the challenges they faced:

{

I try to make choices that are right for me, but I never stop doubting whether it was the right choice.

{

I feel my life is dominated by the to-do list in my mind. Even though I take a chill moment on the couch, I’m usually not really relaxed.

{

I lose so much energy at work. I’m just not sure what to do about it. 

{

I feel disappointed in myself because the things I try to do to solve my challenges don’t seem to work.

{

Honestly, most people around me do not know what I really want or think because I don’t say it out loud.

{

I drive myself crazy. I feel constantly switched ON and I don’t experience peace of mind. 

Because there is so much more possible than you think right now. That’s why I coach. 

Thankful & proud

It felt like a huge barrier to contact Carlijn, but I am so happy and proud I did it. 

Melissa

34

Unexpected

I started to feel more clear what was right for me. I made steps towards my goal and to be honest… I did not expect so much progress. 

Jowieke

44

Expertise

You can tell Carlijn had the education and has the expertise to help out. 

Joy

24

About me

Hi! I am Carlijn van der Kulk and I live together with my cat and my British partner in Voorburg.

In 2017 I experienced first-hand what ‘not living life according to your own values’ can result in: I was on the edge of burnout. I was working at the Dutch Police (communication management), worked out five times a week, took extra courses alongside a full-time job, and of course I also wanted to be a loving girlfriend, a fun friend, a caring daughter, and a reliable colleague.

I was trying so hard to do well in every aspect of my life that I forgot how to take care of myself. My journey of recovery, and figuring out who I am and what I want, brought me a great gift: the ability to make decisions that correspond with who I am and my higher goals in life.

My mission now is to help people do just that: discovering who you are, what is important to you and how to relate that to your daily life.

You are very welcome to book a free session so we can see if we are a match. My coaching practice is in The Hague area (Rijswijk) and I coach in English and Dutch.

From theory to practice

After reading lots of self-help books and online courses, I wanted someone to help me put this theory into practice.  

Domino

29

Clarity

It is really helpful how Carlijn helps to create clarity when you feel overwhelmed. 

Sabina

33

Closer to myself

I learned how to listen to my heart and I feel closer to myself than ever. 

Martha

26

3 months coaching 

I believe coaching can only be successful if both of us feel we ‘click’. That’s why I offer a free first session in which we get to know each other.

Carlijn is altijd eerlijk tegen je

Ik vond het lastig om echt voor mezelf te kiezen. Dat je een keuze maakt, omdat elke vezel in je lijf zegt, dat het een goede keuze is. Dankzij de coaching van Carlijn heb ik dat fundament liggen waar ik zo lang naar op zoek was. Nu durf ik meer ruimte voor mezelf te vragen en durf ik ook echt mijn grens aan te geven. Zonder bang te zijn wat de ander daarvan vindt. Ik doe niet meer hoe het hoort, maar blijf lekker dichtbij mezelf. En die ontdekking en rust, die zou ik anderen ook gunnen. Dus mocht je twijfelen, gewoon dat gesprek inplannen om kennis te maken. Carlijn is altijd eerlijk tegen je.

Lindsay

28

Ik heb nu regie over mijzelf

Ik ging in coaching omdat ik mijzelf ‘in de weg’ zat. Door belemmerende negatieve gedachten, middels dat ‘duiveltje’ op mijn schouder die mij tegen hield in de stap vooruit en het gewoon ‘doen’ en geloven in mijzelf.

De coaching heeft me opgeleverd dat ik de situatie kan relativeren en terugbrengen tot wat het is feitelijk, ipv wat het is in mijn hoofd. Ik heb nu de regie over mijzelf.

Ik zou Carlijn zeker bij anderen aanbevelen voor jouw wijze van coachen: laagdrempelig, nuchter, concreet, ondersteunend, spiegelend en met een flinke saus humor. Door het gebruik van inzichten, concrete voorbeelden wordt wat je al (eigenlijk) wist, helder, logisch en toepasbaar. En…het werkt!

Pauline

57

Ik weet nu hoe ik wil leven

Ik had het meeste last van belemmerende overtuigingen en niet helder hoe ik op mijn voorwaarden wil en kan leven.

Mijn grootste winst van het coachtraject was het helder krijgen van mijn kernwaarden en hoe ik nu leef versus hoe ik wil dat het is (omgeving, gedrag, identiteit, overtuigingen en missie). Doordat ik dat nu helder heb kan ik dit er altijd bijpakken als ik bijvoorbeeld een keuze moet maken om te zien of die keuze bijdraagt aan de manier waarop ik wil leven.

Je bent ontzettend goed in wat je doet. Je hebt niet alleen de kennis om anderen verder te helpen, maar ook praten met jou is heel erg fijn. Je straalt rust en acceptatie uit. Alles is goed. Dat gaf mij de openheid om alles te delen.

Lisa

27

Eén van mijn beste beslissingen ooit

Ik worstelde erg met mezelf en eerlijk gezegd was ik er helemaal klaar mee om op deze manier mijn leven te leiden met weinig zelfvertrouwen.

Tijdens het coachtraject drong het tot me door dat ik mezelf echt op 1 mag zetten, dat ik er mag zijn en mijn stem gehoord mag worden. Hoewel ik soms nog steeds veel ‘moet’ van mezelf, zit ik zeker beter in mijn vel!

In gesprek met Carlijn kan je het echt o-ve-ral over hebben. Haar is niks te gek, raar of vervelend en ze luistert écht naar je. Ik gun iedereen een persoon zoals Carlijn in hun leven.

Petra

27

Je merkt dat Carlijn de
expertise heeft om te helpen

Ik had het meeste last van twijfels en negatieve gedachten. Ik vergeleek mijzelf met anderen, had het gevoel dat mensen het constant over mij hadden en negatief over mij dachten en was gewoon onzeker over mijn eigen pad.

De gedachten zijn er, maar ik laat ze zijn en volg mijn eigen pad. Ik voel mij sterker in mijn vel en weet wat ik moet doen om mij iedere dag beter te voelen!

Ik raad Carlijn aan omdat ze ontzettend goed weet hoe ze moet helpen. Je merkt echt dat ze hiervoor opgeleid is en de juiste expertise heeft.

Joy

24

Dit geeft zoveel rust in mijn hoofd

Ik wilde mezelf weer een beetje terugvinden en meer duidelijkheid in mijn hoofd. Ik dacht wel te weten dat ik van baan wilde veranderen maar waarom precies wist ik niet en ook niet waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed op het werk. Ik wilde af van die constante twijfel.

Dat we in zo’n betrekkelijk korte tijd zulke resultaten konden halen had ik niet verwacht.

Ik ben ook heel blij met het zelfvertrouwen dat ik heb gekregen dat als ik een beslissing moet nemen, dat ik dan de juiste hulpbronnen en tools in me heb, dat ik het dus zelf weet en in staat ben om die beslissing te nemen. Dit geeft zoveel rust in mijn hoofd!

Liesbeth

41

Ik leerde vertrouwen op mijn hart

Voor mij betekent coaching: ‘op een toegankelijke manier groeien en meer over jezelf leren’. Op een fijne manier praten over waar je tegen aan loopt met een coach, geeft je nieuwe inzichten en laat je sneller je eigen blokkades zien. Carlijn is precies zo’n hele fijne, waardevolle en toegankelijke spiegel. Met een glimlach en af en toe de nodige humor, brengt ze je tot nieuwe inzichten. Dit doet ze door je niet alleen naar je hoofd te laten luisteren, maar ook vooral naar je hart.

Hierdoor leerde ik dat ik echt op mezelf mag vertrouwen. Ik leerde dat je hart leidend mag zijn en ik dichtbij mezelf mag blijven. Door te blijven nadenken over bepaalde keuzes komen we soms niet verder. Dan is het goed om te gaan luisteren naar wat goed voelt voor jou. Hier helpt Carlijn je bij.

Om via skype coaching sessies te gaan volgen vond ik eerst een beetje onwennig. Carlijn is gelukkig erg toegankelijk en stelt je snel op je gemak. Ik vond het eigenlijk steeds fijner worden!

@liefs.vanmij

Martha

26

Carlijn neemt de tijd om
echt te luisteren

Wat ik heel fijn vond aan het gesprek met Carlijn is dat ze echt haar tijd nam om te luisteren, te begrijpen wat ik zei en vervolgens mij hielp door een vraag te stellen of suggestie te geven. Ze had 100% aandacht voor mijn verhaal en ik voelde al heel gauw dat er een hele fijne open sfeer was wat nodig is om je bloot te stellen.

Nienke

29

Ik kom weer toe aan mijn eigen werk en aan mezelf

Ik liet in mijn werk vaak over me heen lopen en ging over mijn eigen grenzen heen.

Na vele boeken en cursussen had ik behoefte aan iemand die me kon helpen al die kennis toe te passen op mezelf en mijn situatie. Carlijn legt op een duidelijke manier uit in situaties die herkenbaar zijn, zodat je snapt hoe je de tips kan toepassen. Niks ingewikkelds, juist heel praktisch zodat je meteen na je coaching met een onderwerp aan de slag durft te gaan.

Ik kom weer toe aan mijn eigen werk en aan mezelf.

Domino

29

Echt No Noncence, heerlijk!

Ik had moeite met balans vinden. Ik dacht zoveel na over van alles en mijn perfectionisme zat mij in de weg. Van dit alles werd ik ook erg moe en kon ik maar niet ontdekken wat mij wel energie kon geven. Ik wilde graag verder in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik merkte dat ik mezelf tegenhield hierin.

Zodra ik nu drang voel als ik ergens mee bezig ben, weet ik dat mijn perfectionisme om de hoek komt kijken. Ik neem dan afstand van mijn bezigheid en vertrouw erop dat de flow weer op een later moment terugkomt. Ook heb ik ontdekt dat ik een groot loyaliteitsgevoel heb en dat ik hierdoor regelmatig over mijn eigen grenzen heen ging. Ik geef mijn grenzen nu beter aan en zie dat mijn kwetsbaarheid tonen mij dichter bij mezelf brengt. Ik luister nu beter naar mijn eigen gevoel. Door hier mee aan de slag te gaan voel ik steeds meer balans, energie en weet ik beter wat er bij mij past.

Carlijn helpt je op een hele fijne en rustige manier helderheid te krijgen. Daarnaast is zij altijd eerlijk tegen je en zorgt ze ervoor dat je niet weg kunt lopen voor je gevoel en legt ze de vinger op de zere plek zodat je ermee aan de slag kunt gaan en verder komt in je persoonlijke ontwikkeling. Echt No Noncence, heerlijk!

Lynda

42

Ik gun iedereen een beetje
Carlijn in hun leven

Ik was nog heel erg op zoek naar mezelf, zowel privé als zakelijk. Ik had een soort laatste schop onder mijn kont nodig, de puntjes op de i. Ik wist gewoon niet welke weg ik in moest slaan. En als ik het al een beetje wist, dan was ik te onzeker om er voor te gaan.

Na de coaching sessies met Carlijn voel ik me sterk en energiek. De puntjes staan op de i. Ik weet wie ik ben en welke weg ik in wil slaan.

Ik keek uit naar onze sessies omdat ik al snel in de gaten had dat er iets in mij aan het veranderen was. Carlijn luistert en heeft echt naar mij gekeken, mijn voorwaardes en me door inzichten en opdrachten begeleid naar mijn weg. Ik gun iedereen een beetje Carlijn in hun leven.

Vol vertrouwen en nieuwe energie ga ik mijn weg volgen. Renske 2.0 is on her way!

Dankjewel lieve Carlijn! Je hebt geen idee hoe blij ik ben, duizendmaal dank!

Renske

29

Ik weet nu waardoor ik
die onrust ervaarde

Ik voelde me vooral heel onrustig in m’n hoofd. Ik was opzoek naar rust en had behoefte om meer mijn eigen keuzes te maken in het leven i.p.v. in die sneltrein te blijven zitten.

Ik weet nu waardoor ik die onrust ervaarde. Ik heb inzichten en handvaten gekregen om hiermee aan de slag te gaan. En in kleine stapjes mijn leven nóg leuker te maken.

Carlijn is heel laagdrempelig en wist precies wat ik nodig had terwijl ik het zelf nog niet eens wist.

Bea

28

Ik voel steeds beter wat goed voor mij is

Mijn coachtraject met Carlijn ben ik gestart vanuit de wens om mijn eigen koers te kunnen varen, meer het leven te leiden dat ik zelf wil i.p.v. wat anderen van mij verwachten. Dat leek mij een bijna onmogelijke opgave omdat ik hier al zo lang mee worstel.

Carlijn wist echter de juiste vragen te stellen, waardoor ik zelf oog kreeg waarom ik dingen juist doe of laat. Ik kon steeds beter diep van binnen voelen wat goed voor me was. Door de opdrachten die ze me gaf tussen de sessies door, kon ik hier ook direct concreet mee aan de slag. Dat zette me aan het denken, maakte nieuwe inzichten in me los en uiteindelijk kwam ik in beweging naar mijn eigen doel. Iets dat ik vooraf nooit had verwacht.

Carlijn heeft een superfijne en rustige manier van coachen, zonder oordeel, waardoor je je veilig voelt om je totaal kwetsbaar op te kunnen stellen.

Jowieke

44

Heel fijn hoe Carlijn duidelijkheid en helderheid creëert

De coaching sessie met Carlijn was heel erg verhelderend. Ze stelde de juiste vragen en luisterde aandachtig. Hierdoor kwamen we echt bij de kern. Ze liet me ook inzien dat ik zelf goed weet wat ik wil en nodig heb, en hielp me om bij deze antwoorden te komen. Door haar manier van coachen werden de antwoorden op mijn vragen al snel helder.

Daarnaast gaf ze goede adviezen en handvatten, waardoor het mij duidelijk werd wat ik kon doen om weer positief verder te kunnen.

Heel fijn hoe Carlijn duidelijkheid en helderheid creëert als je het zelf even niet meer ziet!

Sabina

33

Keuzes maken op gevoel lukt nu

Ik stond voor een ingewikkelde keuze, maar het lukte me niet om deze keuze te maken. Ik besefte me dat ik hier veel vaker tegenaan liep en dat ik er graag mee aan de slag wilde gaan.

Door oefeningen en praktische tips weet ik nu wat ik kan doen om een keuze te maken op gevoel en zelfs welke stappen ik kan ondernemen om hier verder mee aan de slag te gaan.

Ik volgde Carlijn al op Instagram en ik kreeg toen al het gevoel dat Carlijn expertise heeft in het leven en keuzes maken vanuit je hart. Omdat ik dit juist wilde leren, heb ik voor Carlijn gekozen. Dit gevoel klopte en dit merkte ik ook zeker in de manier hoe Carlijn haar coaching vormgeeft.

Nikki

23

Ik voel mij een sterker en blijer persoon

Het was een gigantische drempel voor mezelf om Carlijn te benaderen, maar wat ben ik achteraf dankbaar en trots dat ik dit gedaan heb!

Dankzij de coaching voel ik me een sterker en blijer persoon. Ik durf me nu kwetsbaar op te stellen naar anderen en zie mijn emoties niet als een zwakte maar als een kracht. Carlijn heeft mij de tools gegeven om in verschillende situaties dichter bij mezelf te blijven, maar ook om mezelf meer te uiten.

Ik kan en durf nu mezelf te zijn!

Melissa

34

Ik heb mijn eigen antwoorden kunnen vinden

In de fijne gesprekken met Carlijn heeft ze me geholpen mijn eigen antwoorden te vinden. Ik heb van Carlijn geleerd om verder te kijken en op zoek te gaan naar wat voor informatie er nog achter een antwoord zit.

Heel mooie inzichten. Ook heb ik geleerd om blij te zijn met wat nu goed is en energie te halen uit positiviteit.

Evelien

35

Ik kan je aanraden met Carlijn in gesprek te gaan

Carlijn heeft mij in laten zien dat ik met een aantal praktische oefeningen duidelijkheid over mijzelf en mijn gevoelens kreeg. Ik leerde omgaan met onrust en stress en weer waardering bewust opzoeken.

Dat deed zij altijd op een aandachtige manier en in een fijne sfeer. Wanneer je ook even in de knoop zit met jezelf, kan ik je zeker aanraden om met Carlijn in gesprek te gaan!

Olga

27

Kennis toepassen

Na vele boeken en cursussen had ik behoefte aan iemand die me kon helpen al die kennis toe te passen op mezelf en mijn situatie.

Domino

29

Duidelijkheid & helderheid

Heel fijn hoe Carlijn duidelijkheid en helderheid creëert als je het zelf even niet meer ziet!

Sabina

33

Dichtbij mezelf

Ik leerde dat je hart leidend mag zijn en ik dichtbij mezelf mag blijven.

Martha

26

FAQ

Where will the coaching take place?

That’s up to you. If you’re looking for an English-speaking life coach around The Hague, my coaching practice is in Rijswijk (next to The Hague) but I also coach online via Zoom. I coach people from all over the world (recently Singapore, Australia, and Norway) so wherever you are, online coaching is always possible. 

 

How good is your English?

I was born in the Netherlands and lived here my whole life. Part of my family lives in Australia, so early on I was speaking English more than most Dutch people. My partner is an Englishman and at home we speak exclusively in English, although I’m trying to teach him some Dutch as well :).

I have another question

If you have other questions, please e-mail me at carlijn@carlijnsijs.nl. 

What other people say

I dare to enjoy again

I was always analyzing doomsday scenarios and criticizing myself.

At the moment I experience more peace and I have learned that I can have confidence in myself. That peace radiates to other aspects of my life: I dare to enjoy the things I like again, make time for myself when necessary and I am less influenced by the thoughts that sometimes pop up in my head.

Carlijn holds a mirror in front of you in a loving way, so that you become aware of current patterns. Together you can then tackle these patterns. In addition, I experienced a lot of warmth and positivity in our sessions and nothing is too crazy to discuss. All this makes Carlijn’s coaching very valuable.

Kimberly

25

You can talk about anything,

nothing is too weird or crazy

I struggled a lot with myself and honestly I was fed up with living my life this way with little self-confidence.

During the coaching journey it dawned on me that my voice can be heard. Although I still sometimes ask a lot of myself, I’m definitely feeling better!

You can talk to Carlijn about anything. Nothing is too crazy or weird and she really listens to you. 

Petra

27

Unbelievable what we have achieved in a short time

I was most affected by the criticism I had of myself. I had to be a perfect mother, a perfect partner and a perfect employee. Of course I can’t, and that’s why I never felt I was good enough.

I now experience so much more peace in my life. I experience more self-worth and am able to prioritise myself more often. In my busy life I plan my time better and make better choices.

Carlijn coaches lovingly and with humor, but is not fraid to tell you what she sees happening. I find it incredible what we have achieved in such a short time.

Evelien

38

 Everyone should have a Carlijn in their lives

I was on a journey to find out who I am, both privately and professionally. I just didn’t know which way to go. I needed some kind of final kick in the ass, the finishing touch. 

During the sessions, I soon realized that something was changing in me which made me look forward to our sessions. After the sessions with Carlijn I felt strong and energetic. I know who I am and which path I want to take. 

Carlijn’s aproach felt very personal and she guided me through valuable insights to find my own way. 

Full of confidence and new energy, I will continue my own path. Renske 2.0 is on her way! Thank you dear Carlijn! You have no idea how happy I am, thank you a thousand times!

Renske

29